Busbelettering met reflecterend folie voor bedrijfsbus van Neevel Tech Support (NTS)

Geschreven door:
Ramon is werkzaam bij Mull2media
Ramon

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

We kijken terug op een succesvolle samenwerking met onze klant HekaSign. Ik neem je graag mee in het proces. Van het eerste contact, de vormgeving tot de realisatie van de busbelettering voor Neevel Tech Support (NTS). Voor deze opdracht hebben we gebruik gemaakt van speciaal folie, namelijk de nieuwe 3M Scotchlite reflective graphic films. Deze folies zijn, zeker als je veel in het donker op de weg te vinden bent, een dikke aanrader! Waarom dat zo is? Dat lees je hieronder.

Het aanhoren en uitvragen van de wensen

Laten we bij het begin beginnen, de aanvraag. Het realiseren van een busbelettering inclusief een passend ontwerp. De eerste ideeën en schetsen werden met ons gedeeld. Zo moest er gebruik gemaakt worden van de kleuren wit, blauw en mat zwart, de vorm hexagon moest terugkomen in het ontwerp en het geheel moet opvallen in het donker! De zwarte bedrijfsbus is namelijk ’s nachts veel op snelwegen te vinden. Maar ook overdag moet de reclame goed zichtbaar zijn. Een mooie uitdaging!

Een passend ontwerp voor deze busbelettering

Alle wensen heeft onze vormgever gevangen in een eerste ontwerp. Waarbij er gekozen is voor lichtblauw reflecterend folie voor de hexagons en het logo van NTS. Met mat zwarte hexagons die over het blauwe folie heen vallen wordt het geheel wat speelser. Doordat het reflecterende folie vrij dik is ontstaat er ook een mooi reliëf in de zwarte hexagons. Na een aantal mailtjes over en weer en de juiste kleur bepalen was het ontwerp definitief! Tijd voor de montage.

Meer over de speciale retro reflecterende folies

Voordat we overgaan naar de realisatie nog wat info over de reflecterende folies. Je kent het vast wel van verkeersborden, wegmarkeringen en kleding. Daar wordt ook vaak gebruik gemaakt van retro reflecties. Een type materiaal dat licht terugkaatst in de richting van de oorspronkelijke bron. Dus wanneer de bus in het donker geparkeerd staat bij wegwerkzaamheden en er rijden voertuigen voorbij of een andere lichtbron verlicht de auto, dan is de belettering niet te missen!

Voor deze belettering is gebruik gemaakt van:

3M Scotchlite Reflective 580-76 Light Blue
3M 2080-M12 Black Matte

 Een tevreden klant

Aan het begin van de werkdag de bus afleveren en aan het eind van de middag de bus weer ophalen. Zo simpel kan het zijn! Onze beletteraars werken met uiterste precisie om een strak resultaat op te leveren. Soms kan dat dus al binnen één dag! De klant was blij verrast. Helemaal toen het licht uitging en met een zaklamp het effect van de reflecterende folies nog beter zichtbaar werd.

Wil jij ook opvallen in het donker? En reflecterende folies toepassen op jouw voertuig? Wij denken graag met je mee. Neem contact met ons op door te bellen naar 0314 – 36 15 16, stuur ons een mail met al je wensen of kom een kop koffie drinken in Doetinchem.

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media