Post-heat belettering, waarom is het opnieuw verwarmen van folies zo belangrijk?

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Het ontwerp is gemaakt, het voertuig grondig gereinigd en de folies aangebracht. Daarmee zou je zeggen dat de belettering of carwrap gereed is. Niets is minder waar. Het belangrijkste gedeelte van het proces moet nog komen: het föhnen. Maar waarom is die extra aandacht bij het naverwarmen van de folies zo belangrijk? En waarom kunnen wij carwrappers niet zonder onze heatgun? Je leest het hieronder.

Post-heat, wat is het?

Om folies aan te brengen op een voertuig is het vaak nodig om deze iets uit te rekken. Aan de hand van onderstaand voorbeeld laat ik je zien wat ik bedoel.

Neem bijvoorbeeld een autospiegel. Voor het beste resultaat verwarmen we het folie om deze perfect om de bolling van de spiegel te wrappen. Hierdoor rekt het folie tijdens het aanbrengen iets uit. Er ontstaan twee krachten. De eerste kracht is het “geheugen” van het folie, die wil graag weer terug in z’n originele vorm. Maar daarnaast is er de lijmlaag, die het folie op de juiste plek houdt. Om deze twee vechtende krachten op te heffen is het nodig om de folies goed na te verwarmen. Tijdens de post-heat verliest het folie zijn “geheugen”. Een belangrijke laatste stap in de belettering of carwrap van jouw voertuig, zodat folies niet terugkrimpen of loslaten.

Welke tools gebruiken we?

Onze beste vrienden in het post-heat proces zijn een heatgun en een temperatuurmeter. Met de heatgun verwarmen we het folie. En je raadt het al, met de temperatuurmeter lezen we af wat de temperatuur is. Alles boven de 40 graden voelt aan als kokendheet. Dus zo’n temperatuurmeter is een fijne tool om mee te werken. Iedere centimeter opgerekt folie behandelen we zorgvuldig, zodat het de juiste temperatuur bereikt voor het beste resultaat.

Nu snap je wel dat wij van warmte houden. Niet alleen tijdens een vakantie op een tropisch eiland, maar ook tijdens onze mooie klussen in de werkplaats. Zonder onze heatgun zijn we nergens!

Heb jij een carwrap of belettering opdracht liggen? En wil je gaan voor het beste resultaat? Laat het me weten via 0314 – 36 15 16 en dan zorg ik voor een strakke belettering of carwrap van jouw voertuig. Uiteraard met extra aandacht tijdens de post-heat!

Post-heat belettering, waarom is het opnieuw verwarmen van folies zo belangrijk?

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media