Snuffelstage? Niks snuffelen, Stijn werkt keihard mee

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Nog piepjong en dan al weten wat je later wil. Dat is helaas niet voor iedereen weggelegd, maar Stijn (16) heeft de weg naar zijn droombaan al helemaal uitgestippeld. Hoewel hij de afgelopen twee weken een hele leuke snuffelstage bij ons heeft gehad, winnen wij het niet van de politie. Stijn wil liever boeven vangen, dan auto’s wrappen… Dikke pech voor ons, of toch niet? Ik ga met Stijn in gesprek over school, werk en ambities. 

Nou vertel, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Stijn, 16 jaar en zit in het vierde jaar van het Metzo College in Doetinchem. In mijn vrije tijd ben ik vaak in de sportschool te vinden, krachttraining is wat ik het liefste doe. En mijn geld verdien ik als vakkenvuller bij de plaatselijke supermarkt.

Het Metzo College zeg je, welke richting heb je gekozen?

Mijn school biedt zes verschillende profielen aan. Ik heb gekozen voor het profiel Dienstverlening & Producten. Hierbij worden aspecten van economie, techniek, zorg en moderne media gecombineerd. Lekker creatief, zodat ik veel kan ontwerpen en organiseren.

Heb je daar een voorbeeld van?

Jazeker, ik heb het afgelopen jaar een fictief festival georganiseerd. Hierbij heb ik alles van A tot Z uitgezocht. Ik heb een heel plan gemaakt en zelfs een plattegrond voor het festival uitgewerkt. Ook heb ik het keuzevak Sign gevolgd. Ik heb t-shirts en tassen ontworpen en deze ook zelf bedrukt. Dat is ook de link naar Mull2media!

Gaaf! Leuk dat je bij ons hebt aangeklopt voor een ‘snuffelstage’. Wat heb je de afgelopen twee weken mogen doen?

Ik heb veel meegekeken en uitleg gekregen van de jongens. Al snel mocht ik ook zelf aan de slag. Ik heb voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals printen en snijden. Maar ook met het beletteren van een bus heb ik geholpen. Ik heb oude folies verwijderd, het voertuig vetvrij gemaakt en nieuwe folies voorbereid en gepositioneerd.

Kijk aan, je hebt je handen uit je mouwen gestoken! En wat heb je geleerd?

Naast hard werken was het ook heel gezellig. Ik heb een goede indruk gekregen van Mull2media. Op school had ik al wat voorkennis opgedaan, maar binnen een bedrijf is het toch heel anders. Met echte klanten en producten. Ik heb geleerd hoe processen werken en wat er allemaal bij de productie van reclamemiddelen komt kijken.

Heb je nog dromen voor de toekomst?

Ik wil heel graag bij de politie, net zoals mijn opa heeft gedaan. Na het afronden van het Metzo Collega ga ik Sport & Bewegen volgen op het Graafschap Collega. Een mooie voorbereiding op de Politieacademie. Hopelijk zie je mij over een aantal jaar als politie op straat.

En wij dan? Ik hoor dat de jongens heel tevreden over je zijn?!

Als het bij de politie toch niks wordt, dan kom ik naar Mull2media. Of misschien wel als bijbaantje. Wie weet!

Snuffelstage Stijn - belettering

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media