Ontdek de voordelen van zonwerende folie voor jouw huis of kantoor

Geschreven door:
Ivan is werkzaam bij Mull2media
Ivan

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Of het nu gaat om je woning, kantoor of voertuig, de zon kan zowel een zegen als een vloek zijn. In de zoektocht naar energie-efficiëntie en comfort is zonwerende folie een eenvoudige, doch effectieve oplossing die vaak over het hoofd wordt gezien. Graag vertellen we je meer over deze folie, met daarbij de voordelen. En benoemen we de diverse soorten folies die wij adviseren voor jouw wensen.

Wat is zonwerende folie?

Zonwerende folie is een dunne laag materiaal dat op ramen wordt aangebracht om de hoeveelheid zonlicht die door het glas komt te verminderen. Deze folie blokkeert UV-stralen en vermindert de warmte en schittering van de zon zonder het natuurlijke licht volledig uit te sluiten.

Waarom zonwerende folie?

Energiebesparing: Door de warmte van de zon te blokkeren, blijft uw interieur koeler, wat kan leiden tot een aanzienlijke vermindering van de behoefte aan airconditioning. Dit resulteert in lagere energiekosten, vooral tijdens de warme zomermaanden.

Bescherming tegen UV-stralen: Zonwerende folie filtert tot 99% van de schadelijke UV-stralen, waardoor uw meubels, vloeren en gordijnen beschermd worden tegen verkleuring en schade door zonlicht.

Verhoogd comfort: Vermindert schittering die kan leiden tot vermoeide ogen en maakt het makkelijker om te werken of te ontspannen zonder hinder van te veel licht.

Privacy en veiligheid: Sommige soorten zonwerende folie bieden ook een verhoogde privacy, waardoor het moeilijk is om van buitenaf naar binnen te kijken zonder het zicht naar buiten te belemmeren.

Zonwerende folie

Verschillende typen zonwerende raamfolies Uitgelicht

Voor Auto’s: De Black Pearl HP 65 van Madico is een topkeuze voor autoruiten. Deze tweelaagse, niet-gemetalliseerde folie biedt uitstekende warmtereductie en 99% UV-bescherming. Het is wettelijk toegestaan op voorportierramen en voorruiten als deze oorspronkelijk niet getint zijn, waardoor het een ideale en veilige keuze is voor jouw voertuig.

Voor Interieurs: Overweeg de Optivision Reflective 5 voor een comfortabeler binnenklimaat op kantoor of thuis. Deze folie minimaliseert schermreflectie, waardoor je productiviteit verhoogt, terwijl het ook de warmte met 80% reduceert.

Energiebesparende Oplossingen: De Reflective Silver 40E, een aluminium gemetalliseerde folie, biedt niet alleen privacy maar helpt ook energiekosten te verminderen door het reflecteren van zonnestralen en het bieden van uitstekende warmtewering.

Installatie en onderhoud

Een correcte installatie is cruciaal voor de effectiviteit en duurzaamheid van zonwerende folies. Wij bieden professionele installatieservices om ervoor te zorgen dat de folie perfect wordt aangebracht. Regelmatig schoonmaken met water en een milde zeep houdt de folie in optimale conditie. Vermijd scherpe voorwerpen die de folie kunnen beschadigen.

Veelgestelde vragen

Is zonwerende folie moeilijk te verwijderen?
Nee, bij de meeste soorten kan de folie relatief gemakkelijk worden verwijderd zonder resten na te laten.

Hoe lang gaat de zonwerende folie mee?
Onze topkwaliteit folies zijn duurzaam en ontworpen om vele jaren mee te gaan, afhankelijk van de blootstelling aan direct zonlicht.

Word er een garantie op de folie geboden?
Ja, de meeste hoogwaardige folies komen met een garantie die varieert van enkele jaren.

zonwerende folie

Zonwerend folie aan jouw raampartijen?

Zonwerende raamfolies bieden dus een eenvoudige en effectieve manier om jouw ruimtes te beschermen en comfortabeler te maken. Met de juiste keuze kan je genieten van significante energiebesparingen, verbeterde privacy en bescherming tegen de zon. Heb je vragen of wilt je persoonlijk advies over de beste folie voor jouw situatie? Neem contact met ons via de mail 06 42 08 35 06 of bel ons op 0314 – 36 15 16.  Wij staan klaar om u te helpen de perfecte oplossing te vinden!

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media