How to: De beste manier om zonwerende raamfolies aan te brengen

Geschreven door:
Daryll is werkzaam bij Mull2media
Daryll

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Deze maand zetten we onze zonwerende raamfolies in het zonnetje. Omdat, uh ja, het zonnetje weer gaat schijnen! Met de start van het nieuwe seizoen verwachten we dat onze stralende vriend weer snel tevoorschijn komt en de temperatuur weer oploopt. En daarbij komen onze zonwerende raamfolies goed van pas. Maar hoe breng je deze folies op de goede manier aan? Dat laat ik jullie zien in onze how-to video.

Veel soppen

Sop until you drop. We kunnen niet genoeg sop op het raam spuiten, hij moet namelijk nat zijn om de zonwerende raamfolie goed te kunnen bewegen en aanbrengen. We sprayen het sop op het raam voor een mooie verdeling. Je kan dit sop maken met een groene zeep, of met een speciale window solution van Madico. Hiermee hecht de folie sneller en krijg je minder strepen op de ruit, wel zo fijn!

Al het vuil van de ruit halen

We willen, uiteraard, dat de folie goed plakt aan de ruit. Om te voorkomen dat de folie niet goed hecht en later naar beneden zakt, is het belangrijk om de ruit goed schoon te maken. Dit doe je met het sopje, maar enkel sprayen is niet voldoende. Schraap ook onzichtbare viezigheid van het raam af, met bijvoorbeeld een steekmes. Zo weet je zeker dat je alles meepakt.

Verkeerdom plakken

De techniek voor het plakken van de folie is bijzonder, want dit doe je verkeerd om. Je brengt de zonwerende raamfolies eerst aan met de lijmlaag naar je toe. Hierdoor kan je makkelijker de beschermlaag eraf trekken. Dan draai je de folie om, zodat de lijmlaag vastkleeft aan het raam. En vervolgens positioneer je het folie op de juiste plek.

Zonwerende raamfolies gladstrijken

Om maar even met de deur in huis te vallen, je wil geen bubbels. Dit is een beetje vergelijkbaar met het aanbrengen van een nieuwe screenprotector op je telefoon. Soms gaat het niet in één keer goed. Wees daarom secuur met het gladstrijken van de zonwerende raamfolies en let erop dat alle kreukels en bubbels verdwenen zijn voordat het opdroogt.

Nauwkeurig bijsnijden

De laatste stap tot succes, het bijsnijden van de zonwerende raamfolie. Dit kan heel handig met een rakel en een scherp mesje. Beweeg de rakel met een vloeiende beweging langs het kozijn en houd hier je mes naast. Zo heb je binnen no-time alles op maat gesneden.

Nu jij!

Ben je enthousiast geworden van onze How-to video? Wij gaan graag met je in gesprek over de beste aanpak voor jouw situatie. We weten zeker dat je baat hebt bij deze handige zonwerende raamfolies. Bel ons op 0314 – 36 15 16 of stuur een mail. Je mag natuurlijk ook altijd spontaan binnenvallen op ons kantoor, we zien je dan.

@mull2media Het zonnetje schijnt weer ☀️Tijd om je ramen te voorzien van zonwerende raamfolies. Hoe je dat eenvoudig doet? Dat laat onze collega Daryll je in deze video zien! #zonwerend #zonwerendefolie #lente #raamfolie #belettering #mull2media #window #windowtint #sunprotection ♬ origineel geluid - Mull2media

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media