6 redenen om te kiezen voor interieurfolie

Geschreven door:
Ivan is werkzaam bij Mull2media
Ivan

Breng je merk tot leven

 • Creëer herkenning van je merk of onderneming
 • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
 • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Wordt het nu echt eens tijd om jouw kantoor een make-over te geven? Liggen de plannen voor een nieuw interieur al klaar en sta je op het punt om je oude meubels weg te gooien? Ho, stop! Niet zo snel. Lees eerst dit artikel en denk daarna nog even twee keer na. Ik geef je 6 redenen om te kiezen voor interieurfolie. Maar laten we eerst even starten met wát interieurfolie eigenlijk is. Wij zijn er helemaal weg van en hopelijk snap je na het lezen van dit artikel waarom.

Wat is interieurfolie?

Interieurfolie is een zelfklevende meubelfolie. We gebruiken het om jouw interieur en/of meubels nieuw leven in te blazen. Door het eenvoudige gebruik en de ontwikkelingen van de laatste jaren is interieurfolie booming! Het is een écht alternatief voor de aanschaf van nieuwe producten of de traditionele renovatiemethoden. Het is al lang niet meer het plakplastic van vroeger, we hebben een apart artikel geschreven over de hoge kwaliteit van interieurfolie.

 1. Oneindig veel mogelijkheden

  Met interieurfolie kies je niet alleen uit een grote hoeveelheid kleuren, maar er zijn ook verschillende structuurpatronen. Roep het maar en wij hebben het voor je. Hout, steen, stof, leer, marmer, stucwerk, metaal en zelfs bladgoud. Glad oppervlak, ruw of met een houtnerf voor meer beleving. Zit je keuze er toch nog niet tussen? Dan kunnen we ook nog folies printen, helemaal op maat en naar jouw wensen. Eventueel passend bij jouw huisstijl, inclusief herkenbaar logo!

 2. Plakken op vrijwel elke ondergrond

  Wist je dat interieurfolie eenvoudig te vervormen is? Dit doen we door warmte toe te voegen om vervolgens het zelfklevende vinyl aan te brengen op verschillende ondergronden. Zo kunnen we elke hoek en bocht met uiterste precisie beplakken. Van wanden tot eettafels en van een toonbank tot kastenwand. Er zijn zelfs folies die antibacterieel, waterdicht en/of hitte- en vuilbestendig zijn. Hierdoor kunnen we de folies ook monteren in medische instellingen, zwembaden, badkamers, ziekenhuizen of in (horeca)keukens.

 3. Interieurfolie is een duurzame oplossing

  Vaak zijn het de looks van de omgeving of de meubelen die de beste tijd hebben gehad. Qua materiaal kan het nog prima een tijdje mee. Kies je voor interieurfolie, dan maak je een duurzame keuze om jouw interieur nieuw leven in te blazen. Je steekt het als het ware in een nieuw jasje. Op zoek naar wat meer inspiratie? Bekijk hier het moodboard dat we hebben samengesteld.

  En nog een leuk weetje: de folies waar wij mee werken zijn niet belastend voor mens en milieu. De hoogwaardige folies bevatten geen schadelijke of verontreinigende stoffen, zijn op CO2 emissies getest, hebben een biologisch keurmerk en B1 brandcertificering.

 4. Goed voor de portemonnee

  Een geheel nieuwe keuken, dure meubels of een kersvers sanitair. Heel leuk, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Waarom je budget opmaken terwijl je met interieurfolie veel geld kan besparen. Het hangt er natuurlijk van af welke wensen je hebt, maar in sommige gevallen ben je zelfs 50 tot 70% goedkoper uit. We spreken uit ervaring!

 5. Snel resultaat, zonder gedoe

  Geen bouwstof of vuil, geen geluidsoverlast, geen gedoe! Daar houden we van, jij toch ook? Interieurfolies zijn snel en eenvoudig te plaatsen. In een handomdraai voorzien wij jouw ruimte van een nieuwe look.

 6. Nog wat praktische eigenschappen

  Oké, hierna stop ik. Maar nog even de laatste positieve eigenschappen van interieurfolie om dit artikel mee af te sluiten. Te beginnen met het onderhoud. Eigenlijk is dat heel simpel, met een microvezeldoekje en een allesreiniger maak je het folie schoon. Door de vuilafstotende eigenschappen hebben zelfs de meest agressieve vloeistoffen, zoals wijn, koffie of azijn, tot 48 uur geen invloed op het folie. Maar voor die tijd heb jij het natuurlijk allang schoongemaakt.
  Ben je uitgekeken op het folie of wil je een gehuurd pand weer terugbrengen in de oorspronkelijke staat? Weet dan dat interieurfolie eenvoudig te verwijderen is. Zonder de ondergrond te beschadigen. Veelzijdig in te zetten hé dat interieurfolie?! Krijg je al ideeën hoe jij het wil toepassen in je interieur?

Doe mij maar interieurfolie!

Hopelijk bewaar je die oude meubels nog even en ben je nieuwsgierig geworden naar de vele mogelijkheden die interieurfolie je biedt. Weet dan dat ik graag eens bij je langs kom met de verschillende kleurstalen. Dan gaan we samen op zoek naar de beste match bij jouw wensen. Verwacht van ons geen interieuradvies, want dat is niet onze specialiteit. Maar we denken uiteraard graag met je mee, zodat we het beste resultaat kunnen leveren.
Voor meer informatie of het maken van een afspraak kan je contact met me opnemen per mail of pak de telefoon en bel naar 0314 – 36 15 16.

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media