Hoe akoestische panelen echo verminderen

Geschreven door:
Remco is werkzaam bij Mull2media
Remco

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Niets is vervelender dan wanneer je vergadering verstoord wordt door een constante galm of echo. Vergaderzalen kunnen hier vaak last van hebben door weerkaatsing van geluid. Dit kan leiden tot vergaderingen die moeilijk verstaanbaar zijn, wat frustrerend kan zijn voor jou en je collega’s. Gelukkig is er een manier waarop je de echo in jouw vergaderzaal kunt verminderen! Akoestische panelen zijn een effectieve oplossing om de galm te verminderen en de kwaliteit van het geluid te verbeteren.

Wat zijn akoestische panelen?

Akoestische panelen zijn een soort platen of panelen die je aan de muren kunt bevestigen. Ze zijn speciaal ontworpen om geluid te absorberen, in plaats van te reflecteren. Dit betekent dat het geluid niet kan weerkaatsen, waardoor er minder galm en echo’s zijn. Ook zullen de panelen het geluid dempen, zodat het minder hard en ongemakkelijk wordt. En dit allemaal met een leuk design of mooie foto op de voorkant, zodat het paneel eruitziet als stijlvolle aankleding voor jouw kantoorruimte.

De juiste hoeveelheid

Voor de beste demping is het belangrijk om rekening te houden met een paar elementen. Er zijn verschillende factoren die bepalen hoeveel panelen je nodig hebt, zoals de grootte van de ruimte, de hoogte van het plafond, het type geluid dat wordt gebruikt en het soort oppervlak waarop de panelen worden geplaatst. Hier zal dus verschil in zitten voor jouw studio, theaterzaal, kantoor of vergaderruimte. Als je de juiste hoeveelheid panelen gebruikt, zal dit de luisterkwaliteit sterk verbeteren. Je mag hierbij vertrouwen op onze kennis en kunde, wij adviseren je graag!

Een mooi design

Akoestische panelen zijn een geweldige oplossing als je op zoek bent naar een sfeervolle aankleding van jouw kantoor. De panelen kunnen bedrukt worden met foto’s, waardoor jouw ruimte een persoonlijk tintje krijgt. Het is mogelijk om een ontwerp te maken die aansluit bij de identiteit en huisstijl van jouw bedrijf. Ze vallen dus helemaal passend te maken voor iedere ruimte en al jouw wensen.

Nieuwsgierig?

Als je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig bent geworden wat akoestische panelen kunnen betekenen voor jouw kantoorruimte, aarzel dan niet om contact op te nemen! We zijn maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar via 0314 – 36 15 16 en je kan ons altijd een mail sturen.

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media