Van welk materiaal worden jouw akoestische panelen gemaakt?

Geschreven door:
Remco is werkzaam bij Mull2media
Remco

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Heb je een belangrijke vergadering gepland staan? Of werk je in een open kantoorruimte? Dan wil je niet afgeleid worden door te veel omgevingsgeluid of vervelende echo’s. Akoestische panelen zijn een mooie oplossing, omdat ze geluid absorberen. En de kamer krijgt er ook een stijlvolle opfrisser van aangezien je jouw eigen ontwerp op de panelen kan laten drukken. Maar waar worden deze akoestische panelen dan van gemaakt? Dat vertel ik je graag in dit artikel.

Het peesdoek

Akoestische panelen zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen, eigenlijk net zoals een peesdoek, maar dan met wat extra’s! Het begint met een frame, dit is de lijst waarin je het doek hangt. Vervolgens kies je het doek uit. Het doek zelf is gemaakt van textiel en is in allerlei ontwerpen te bedrukken. Helemaal naar jouw wensen. Doordat het doek eenvoudig te vervangen is, gaat het jarenlang mee en plaats je voor iedere gelegenheid een passend doek. Met de handige e-locktool span jij binnen een handomdraai een nieuw doek in het frame. Dat is de basis, maar dan…

Dempend materiaal

Maar wat maakt deze panelen dan dempend? Juist, het akoestische materiaal ontbreekt nog. Dit plaats je achter het doek in het frame. Het dempende materiaal kan gemaakt zijn van bijvoorbeeld schuim of polyester vezels. Wij zijn heel tevreden over de materialen van onze leverancier EFKA. Zij werken met de akoestische materialen Basotect en Therm Acoustic. Deze materialen zijn allebei erg geluidsabsorberend en geschikt om in een peesframe te plaatsen. Ze hebben ook nog eens een B1 brandklasse, dit houdt in dat het moeilijker vlam vat en zelfs brandvertragend werkt. Wel zo fijn in geval van nood. Therm Acoustic is een duurzaam materiaal dat recyclebaar is. En zo hebben beide materialen hun voordelen en pasvormen. De keuze in het materiaal hangt uiteindelijk af van de gewenste demping, het frame en het formaat.

Wij helpen je verder

Er zijn dus veel zaken om rekening mee te houden, maar wij zitten voor je klaar. Bel ons op 0314-361516 of stuur een mail om een afspraak te maken. En wie weet is jouw ruimte binnenkort wel aangekleed met nieuwe akoestische panelen!

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media