Bedrijfskleding: Ga jij voor borduren of bedrukken?

Geschreven door:
Ramon is werkzaam bij Mull2media
Ramon

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Twijfel jij tussen het borduren of bedrukken van jouw bedrijfskleding? In dit artikel vertel ik je meer over de verschillende voordelen van beide opties. Kies voor een luxe uitstraling van borduren of ga voor de onverwoestbaarheid van bedrukken. Na het lezen van dit artikel kan jij een weloverwogen keuze maken.

Het grote verschil tussen bedrukken en borduren

Het laten bedrukken of borduren van bedrijfskleding is een veelgebruikte manier om kleding te voorzien van tekst, beeld of een boodschap. Het grote verschil zit in de techniek waarmee de opdruk wordt aangebracht. Bij bedrukken wordt dit gedaan, zoals het woord al zegt, onder hoge druk met een temperatuur van 150°C tot 200°C. Terwijl de machine bij borduren gebruik maakt van een borduurkaart om met naald en draad de opdruk gereed te maken.

Borduren: luxe resultaat

Borduren ziet er niet alleen mooi uit, het geeft ook extra uitstraling aan stijlvolle werkkleding. Een bijkomend voordeel is dat een geborduurd logo lang mooi blijft. Vaak wordt voor deze vorm gekozen bij kleding met een lange levensduur, denk bijvoorbeeld aan een zakelijk kostuum, een net uniform of een sloof. De borduring is bestand tegen de wasmachine, droogtrommel of een bezoekje aan de stomerij. Je kan zelfs met een strijkijzer over de opdruk.

Niet alle soorten textiel zijn geschikt voor borduren. Bij dunne textielsoorten blijft de borduring niet goed hechten en kan hierdoor loslaten. Houd er bij katoen rekening mee dat dit textielsoort krimpt en de borduring hierdoor kan gaan trekken. Bedrukken is dan een betere optie.

Bedrukken: strak en onverwoestbaar

Bij bedrukken weet je zeker dat de opdruk recht en strak op het kledingstuk terecht komt. Een extra transfer maakt jouw opdruk onverwoestbaar. Wanneer je een logo of bedrukking hebt met fijne lijnen of letters is bedrukken een betere optie. Daarnaast is bedrukken vaak goedkoper, gedetailleerder en sneller leverbaar.

En, heb jij helder welke optie voor jou de beste is? Bedrukken of borduren? Voor een advies op maat ben ik te bereiken op 0314 – 36 15 16. Ik denk graag met je mee zodat jouw medewerkers het visitekaartje van jouw organisatie worden. Lees hier ook de vier redenen om te kiezen voor bedrijfskleding.

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media