Bedrijfskleding borduren: heb ik een borduurkaart nodig?

Geschreven door:
Remco is werkzaam bij Mull2media
Remco

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Het borduren van (bedrijfs)kleding start met de basis: een borduurkaart. Vroeger was dit een fysieke kaart, tegenwoordig gaat alles digitaal en wordt het bestand ingelezen door de borduurmachine. Maar wat is een borduurkaart en heb jij er een nodig voor het borduren van je (bedrijfs)kleding of textiel?

Wat doet een borduurkaart?

Deze kaart stuurt de borduurmachine aan om het juiste ontwerp op het kledingstuk te borduren. In het borduurbestand staat onder andere welke kleur garen er gebruikt moet worden en met welke naald, steken en afstand dit aangebracht moet worden. Je snapt dat dit niet zomaar een AI, PNG, JPG, EPS of PDF bestand is. Voor het maken van een borduurkaart is speciale software en kennis nodig.

Borduurkaart laten maken

Wil jij gaan voor een perfecte borduring? Dan raden wij aan om een borduurbestand altijd te laten maken door een expert, zodat jij zeker bent van een hoogwaardig eindresultaat. De kwaliteit wordt bepaald door de efficiency in de opbouw en de nauwkeurigheid van de borduring. Je levert jouw bestanden aan, het liefst als vectorbestand (.AI of .EPS) of PDF bestand. Vervolgens wordt dit omgezet naar een borduurbestand en worden de eerste proef borduursels gemaakt. Zijn wij tevreden dan ontvang jij uiteraard een proefdruk van ons. Na jouw akkoord kan het textiel onder de borduurmachine, borduren maar!

Terugkerende opdracht en standaard lettertype

Het ontwerpen van een borduurkaart is een eenmalige investering. Heb je een terugkerende bestelling? Dan kan de afbeelding in diverse kleuren en formaten op textiel geborduurd worden. Vaak is het ook zo dat er geen borduurkaart nodig is voor platte teksten in standaard lettertypen. Ga jij toch liever voor een borduring in je eigen huisstijl lettertype? Dan is er wel een nieuwe borduurkaart nodig, maar zorg je wel voor consistentie in je communicatie.

Heb je vragen of wil je graag advies over het kiezen van de juiste bedrukking voor jouw bedrijfskleding? Neem dan contact met mij op via 0314 – 36 15 16.

Bedrijfskleding borduren

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media