Drukwerk: papiersoorten en afwerkingen

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Wanneer je drukwerk bij Mull2media bestelt heb je keuze uit verschillende papiersoorten en afwerkingen. Wij leggen graag uit wat het verschil is en waar je voor kunt kiezen.

Papiersoorten

Papier is er in allerlei soorten en maten. Voor ieder drukwerk, zoals brochures, folders, flyers en visitekaarten, is specifiek papier geschikt. Moet je er op kunnen schrijven? Dan is uncoated papier aan te raden. Zoek je papier met een matte of glanzende laag? Kies dan voor coated papier. Hiervoor gebruiken we vaak Houtvrij MC (‘Machine Coated’). Dit is papier dat is voorzien van ‘strijklaag’, een coatlaag om het papier beter bedrukbaar te maken.

Afwerkingen

Er zijn diverse verschillende soorten afwerkingen. En dat is niet alleen om je drukwerk een luxe en professionele uitstraling te geven, het beschermt ook tegen beschadigingen. Zo kun je kiezen uit dispersielak. Dit is een dunnebeschermlaag over je drukwerk. Maar vaak adviseren wij UV-lak. Dit is een hoogglans laklaag en zorgt voor een glossy uitstraling. Ook SPOT UV-lak is mogelijk; hiermee plaats je de lak op een bepaald gedeelte van het drukwerk. Meer weten? Informeer naar de opties.

Drukwerk - Mull2media

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media