Tips om goed op te vallen met autobelettering

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Autobelettering is populairder dan ooit. Om zoveel mogelijk naamsbekendheid te realiseren is het belangrijk om een belettering te kiezen die goed aansluit op jouw business. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de boodschap duidelijk is binnen één oogopslag. Dit is mogelijk door bijvoorbeeld een pakkende afbeelding of krachtige tekst te gebruiken. Lees onze tips als je een groot publiek wilt bereiken met opvallende autobelettering.

Korte en krachtige boodschap

Zorg dat de boodschap die je wilt overbrengen kort en krachtig is en aansluit op de doelgroep die je wilt aanspreken. Denk eraan om de bedrijfsnaam, het logo, de specialiteit(en) en de contactgegevens (website, e-mail, telefoon). Je moet rekening houden dat mensen in het verkeer niet veel tijd hebben om veel tekst op jouw bedrijfsauto, bedrijfsbus of vrachtwagen te lezen. Denk dus goed na over de boodschap en hou het kort.

Duidelijk lettertype

Ons advies is om moeilijk leesbare lettertypes te voorkomen in de autobelettering. Let er dus altijd op dat het lettertype duidelijk te lezen is zonder veel inspanning. Ook de lettergrootte speelt hierbij een rol. Mocht je gebruik van sierletters, dan is het belangrijk dat je wel een sierletter kiest die voorbijgangers zonder moeite kunt lezen in korte tijd. Onze grafisch vormgevers kunnen je hiervoor een passend advies geven.

Denk aan je huisstijl

Het is voor een organisatie belangrijk dat in alle uitingen een herkenbare huisstijl terug te vinden is. Dit geldt dus ook voor de autobelettering. De vormen en teksten die gebruikt worden tijdens het ontwerpproces kun je ook goed gebruiken voor de autobelettering. Hier houden wij altijd rekening mee! De huisstijl wordt bij ons veelal vastgelegd in een huisstijlhandboek, de zogenaamde brandmanual.

Vermeld de bedrijfsactiviteit

Zoals aangegeven moet je voor je autobelettering kiezen wat de belangrijkste informatie is die over moet komen bij de mensen die jouw voertuig zien. Vaak is van de bedrijfsnaam niet af te leiden wat voor bedrijf het precies is. Vermeld daarom minimaal één bedrijfsactiviteit. Of zet ze in bullets onder elkaar, zodat het in één opslag duidelijk is waarvoor een bezoeker bij jouw bedrijf terecht kan.

Autobelettering op maat

Mull2media heeft veel ervaring op het gebied van autobelettering. Of het nu gaat om het plakken van de bedrijfsnaam op een auto of een full colour carwrap; bij ons ben je aan het juiste adres. Door onze jarenlange ervaring in het ontwerpen, printen en aanbrengen van een belettering kunnen wij jouw huisstijl en doelstelling namelijk op elke gewenst voertuig zetten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media