Tips voor het maken van een goede en pakkende flyer

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Mensen komen met regelmaat in aanmerking met flyers, maar ze worden vaak alleen maar kort bekeken. Pas als er iets op de flyer staat wat de aandacht trekt dan zal men er langer naar kijken. Je moet dus zorgen dat je flyer opvalt. Maar hoe zorg je ervoor dat een flyer doet wat die moet doen en dus aanzet tot actie? Lees onze tips voor een goede en pakkende flyer.

1. Duidelijk doel

Een flyer heeft een duidelijk doel nodig; anders heeft het weinig nut. Bepaal daarom van te voren goed wat je wilt bereiken met een flyer. Vaak wil je jouw product of dienst onder de aandacht brengen en mensen aansporen tot actie. Doe dit met een duidelijke gedachte erachter. Bedenk daarom goed wie jouw doelgroep is. Voor wie ga je deze flyer maken? Een flyer gericht aan kinderen ziet er anders uit dan een flyer gericht aan senioren.

2. Aandacht trekken

De kunst van een goede flyer is om mensen razendsnel te informeren. Een duidelijke boodschap die mensen aanzet tot het lezen van de flyer is dus van groot belang. Hier moet precies genoeg informatie staan om ze nieuwsgierig te maken. Door nieuwsgierigheid op te wekken, zul jouw doelgroep langer naar de flyer kijken en eerder geneigd zijn om contact op te nemen of actie te ondernemen.

3. Wervende teksten

Met een flyer wil je dus een bepaalde boodschap overbrengen. De teksten op de flyer bepalen daarbij grotendeels het succes. Want deze moeten de mensen aanspreken. Vertel dus kort en bondig wat je product of dienst is en wek nieuwsgierigheid op. Besteed hier veel aandacht aan en je zult merken dat je boodschap veel beter overkomt. Afhankelijk van het doel van de flyer moeten de teksten bijvoorbeeld wervend of aansporend zijn geschreven.

4. Goede opmaak

Zorg voor een mooie, nette lay-out. Is de opmaak van je flyer rommelig dan is de kans groot dat deze vrij snel in de prullenbak belandt. Zorg eerst voor een juiste hiërarchie. Hiermee komt de belangrijke informatie nadrukkelijker naar voren en zal het meer opvallen. Gebruik verder duidelijke, aansprekende grote titels. Denk verder aan het plaatsen van het logo en zorg voor witruimte en de juiste kleuren conform de huisstijl.

5. Aansprekende beelden

Naast de vormgeving en titels zijn afbeeldingen enorm belang. Deze laten in een oogopslag je product, dienst of actie zien. Zorg er daarom altijd voor dat de afbeeldingen van goede kwaliteit (hier letten wij op met de vormgeving) zijn en de boodschap juist vertellen. Investeer zelf in een professionele fotoshoot of koop goede stockfoto’s (deze kun je later nog vaker gebruiken). Hierdoor zal je flyer positief opvallen.

Flyer laten maken

Wil jij een flyer laten maken? Schakel dan ons reclamebureau in. Wij ontwerpen en drukken al jarenlang flyers op maat. Dit doen wij in onze eigen drukkerij, waar we meerdere druk- en printmachines hebben staan. Wij komen altijd met een goed advies, een doordacht ontwerp en heldere communicatie. Ook hechten we waarde aan persoonlijk contact, goede opmaak en eindcontrole. Iedere reclameboodschap krijgt bij ons alle aandacht. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Flyer Fitline door Mull2media

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media