Bij het aanbrengen van de autobelettering wordt de temperatuur vaak vergeten. Dit terwijl het een essentiële factor voor een goede hechting is. Zowel een te lage of een te hoge temperatuur kunnen funest zijn voor de kleefkracht van de autostickers. En je wilt toch altijd het beste resultaat waar je ook nog eens jarenlang van kunt genieten? Lees in dit artikel wat de ideale temperatuur is om de auto te beletteren.

Ideale temperatuur

Autostickers plakken het best bij een temperatuur tussen de 10 en 30 graden Celsius. Uiteraard boven nul. Belangrijk: deze temperatuur geldt voor zowel omgevingstemperatuur, maar ook voor de temperatuur van de ondergrond zelf.

Koude temperatuur

Onder de 10 graden is de lijm namelijk dikker en harder en vloeit deze niet goed uit. Mede door de hardere lijmlaag verliest het vinyl zijn soepelheid en is het erg lastig te plakken. Als wij toch gaan beletteren met de vrieskou, verwarmen we de ondergrond even met een föhn. Of we plannen de montage in de middag in, bij warmere temperaturen.

Warme temperatuur

Bij montage van de autostickers in te warme omgeving of ondergrond, is de lijmlaag juist te zacht en wordt de stickers heel kleverig. Bij te warme temperaturen zullen wij ook nooit autobelettering de buitenlucht doen, maar in onze verkoelde montagehal.

Lange levensduur

Zodra stickers zijn gemonteerd in juiste omstandigheden, dan kunnen de stickers temperaturen aan van -40 tot 80 graden Celsius. Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op over dit onderwerp.