Waarom een responsive website van belang is

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Tegenwoordig zijn de tablets en smartphones niet meer weg te denken, hierdoor is maken van een webdesign en de gebruiksvriendelijkheid in de online wereld enorm veranderd. Vroeger werd er alleen gebruik gemaakt van een desktop computer om een website te bereiken maar tegenwoordig worden websites door 65% van de internetgebruikers benaderd met een smartphone of tablet. Een responsive website is dus echt een MUST! Maar wat is nou precies een responsive website?

Wat is een responsive website (design)?

Een responsive website (design) is in het leven geroepen om de gebruiker de meest optimale ervaring te geven van een website ongeacht welk formaat beeldscherm er gebruikt word. Simpel gezegd is dat een website die zich aanpast op het apparaat waar de bezoeker de site op bekijkt. Vroeger werden er twee websites gemaakt zodat de site op een mobiel apparaat en desktop computer bekeken kon worden. Tegenwoordig word alles verwerkt in één website waar alle elementen automatisch worden verschoven zodat de gebruiker op elk apparaat de juiste beleving heeft.

Google loves responsive websites

Google heeft zijn zoekterm veranderd voor websites die niet responsive zijn. Dit word in de volksmond ook wel omschreven als Mobilegeddon. Sites die niet responsive zijn lopen dan ook het risico om hun positie kwijt te raken in de zoekresultaten van Google. Mobile friendly is vanaf nu echt een ranking factor. responsive websites krijgen nu dan ook een plusje van Google en krijgen voorrang in ranking ten opzichte van sites die niet responsive zijn.

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media