Waarom gebruik maken van WooCommerce?

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

In een wereld met zo’n groot aanbod aan webshop software kun je je terecht afvragen, waarom WooCommerce? Vanuit onze enthousiasme voor WooCommerce willen we jou in dit artikel willen voorzien van de meest belangrijke redenen om zelf ook met WooCommerce te starten!

Gebouwd op WordPress

In tegenstelling tot veel andere webshop software is WooCommerce geen op zichzelf staand stukje software. WooCommerce is een uitbreiding op WordPress. WordPress is van origine blogsoftware en is door de jaren heen uitgegroeid tot het meest gebruikte CMS (Content Management System) voor websites wereldwijd.

De populariteit van WordPress is grotendeels te danken aan de flexibiliteit van het platform. Je kunt het uitbreiden op de meest uiteenlopende manieren. WooCommerce is hier een goed voorbeeld van.

Door WordPress met WooCommerce uit te breiden kun je dus een ‘gewone’ website runnen met o.a. een actief blog, gecombineerd met een full flex webshop.

Uit te breiden op 1001 verschillende manieren

Als je WooCommerce installeert krijg je een aantal basisfunctionaliteiten ter beschikking. Aan de hand van wat jij nodig hebt kun je het vervolgens naar wens uitbreiden met extra functionaliteiten in de vorm van plugins of extensies.

Bij veel andere webshop software krijg je standaard een zee aan functionaliteiten die voor veel ondernemers in de praktijk niet of nauwelijks van toepassing zijn. Dit maakt een dergelijk pakket zwaar om te laden en ingewikkeld in gebruik, vooral als je al niet zo technisch bent aangelegd.

Wij vinden dat je je als ondernemer niet te veel met techniek moet bezighouden. Jij hebt de producten en de expertise, de webshop software moet slechts in dienst van jou opereren en het beheren simpel, intuïtief en bovenal leuk maken.

Gratis in aanschaf en geen maandelijkse kosten

WooCommerce is in de basis 100% gratis in aanschaf en brengt geen maandelijkse kosten met zich mee. Je kunt WooCommerce naar eigen wens uitbreiden met gratis of betaalde extensies of plugins.

Nou vinden wij de reden dat iets gratis is, niet direct een reden om het te gaan gebruiken, maar omdat WooCommerce in de basis gratis is, heb je de mogelijkheid om er eerst mee te gaan experimenteren voordat je een keuze maakt.

WooCommerce ontwikkelt zich razendsnel

In de software wereld kom je vaak de term Open Source tegen. Dit houdt in dat de code van de software vrij beschikbaar is en iedereen suggesties kan doen om het te verbeteren.

Een dergelijke manier van werken (die immens populair is) zorgt er voor dat de ontwikkeling van open source software veel sneller gaat dan bij andere software waarbij de code enkel bekend is bij de makers.

WooCommerce is hierdoor een heel flexibel software pakket wat continu door mensen vanuit de hele wereld wordt verbeterd!

Het laatste wat je namelijk wilt is dat je al je tijd en energie steekt in het optimaliseren van je webshop om er vervolgens achter te komen dat de webshop software niet of nauwelijks met de tijd meegaat en belangrijke functionaliteiten beginnen te ontbreken.

Simpel in gebruik

In tegenstelling tot veel andere webshop software is WooCommerce heel simpel in gebruik. Je hoeft totaal niet technisch te zijn om zelf producten en gerelateerde informatie toe te voegen of te bewerken.

Naast de simpele werking zijn er op het internet tal van websites, waaronder wcommerce.nl, waarop je zeeën aan informatie kunt vinden over het gebruik van WooCommerce. Op praktisch iedere vraag over de werking van je WooCommerce webshop kun je op het internet wel een antwoord vinden.

Verkoop zowel fysieke als digitale diensten en producten

Met WooCommerce kun naast fysieke producten ook gemakkelijk digitale producten of diensten verkopen. Denk hierbij aan digitale ebooks, handleidingen, blauwdrukken of zelfs toegangskaarten voor bijeenkomsten!

Schaalbaar en in eigen beheer

Of je nou 10 bestellingen per dag krijgt of 1000, WooCommerce blijft overeind. Als je website wat trager wordt kun je altijd upgraden naar een sneller pakket bij je webhost.

WooCommerce is schaalbaar en door zelf te kiezen bij welke webhost je het onderbrengt, hou je alles tevens in eigen beheer.

Veel andere webshop software is gebaseerd op het SaaS (Software as a Service) principe. Jij sluit een abonnement af en de webshop staat altijd op de server van het bedrijf wat de webshop software maakt. Hierdoor ben je afhankelijk van al hun voorwaarden, functionaliteiten en maandelijkse prijzen.

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media