Een goed schoongemaakte en vetvrije ondergrond is van elementair belang, zodat de sticker goed hecht en nog voor jaren goed blijft kleven. Bij een niet schone en vetvrije ondergrond hecht de lijm niet goed en vergroot het de kans op luchtbellen en oneffenheden. Elke zandkorrel die je laat zitten, zal je bij het opplakken van de sticker altijd blijven zien. En dat is juist wat je niet wilt. Je voertuig schoon en vetvrij maken is dus een vereiste. Lees hier hoe je dat doet.

Ondergrond reinigen

Vooraf goed schoonmaken is het dus noodzakelijk om geen vuil onder de belettering te krijgen. Enkel een zeepsopje met lauw water en/of schoonmaakmiddel volstaat al. Dit kan ook in de carwash met het goedkoopste reinigingsprogramma. Let op dat er absoluut geen hotwax programma gebruikt mag worden voordat de belettering wordt aangebracht. Wax zorgt er namelijk voor dat de stickers niet hard genoeg kleven aan het voertuig.

Juiste middelen

Gebruik geen schoonmakenmiddelen waar ammoniak in zit. Dit tast namelijk de lijmlaag aan. Ook moet je oppassen met citroen (de lijm lost langzaam op en zorgt voor een slechte hechting) en agressieve middelen, die de ondergrond kunnen beschadigen. Ook belangrijk is om de auto voor de autobelettering of carwrap in de waxlaag te zetten. De wax zorgt namelijk dat de stickers niet hard genoeg zullen kleven.

Goed ontvetten

Na het verwijderen van het vuil dient de ondergrond nog te worden ontvet.  Als een ondergrond niet goed genoeg ontvet is, dan zal de sticker niet kleven. Vet zorgt ervoor dat de lijmlaag zich niet kan hechten aan de ondergrond. Ontvetten kan simpel met zeepsop, maar nog beter is om een speciale ontvettingsmiddel te gebruiken. Deze middelen zijn krachtiger en sneller in gebruik dan een zeepsop. Zorg dat er geen ontvetter of andere middelen meer op de ondergrond zit en maak de ondergrond weer stofvrij.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op over dit onderwerp. Wij zijn je graag van dienst.