Domeinnaam overdragen / houderwijziging

Breng je merk tot leven

 • Creëer herkenning van je merk of onderneming
 • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
 • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Met de houderwijzigingsfunctie op je beheerpagina is het mogelijk om één of meerdere domeinen over te dragen. Je kunt hiermee een domein overzetten naar een bestaand Mijndomein.nl klant/account of naar een nieuw aan te maken Mijndomein.nl account.

De inhoud en instellingen van het domein worden volledig overgezet naar de nieuwe klant/account. Alle databases, DNS-instellingen, e-mailadressen, statistieken, etc., worden dus 1-op-1 overgezet. Als je wilt dat bepaalde onderdelen niet worden overgezet dan dien je deze eerst te verwijderen voordat je het domein overdraagt. De facturen die zijn aangemaakt voor het domein worden niet overgezet.

Voor .BE domeinen is een andere procedure. Deze kunnen wij voor je uitvoeren aangezien hier een verificatie nodig is in de vorm van een autorisatiecode. Klik op de volgende link voor het opvragen van een .BE autorisatiecode. Als je de autorisatiecode hebt ontvangen dan kun je contact met ons opnemen. Een van onze medewerkers zet de domeinnaam dan voor je over.


Voorwaarden

 • Er mogen geen facturen voor het domein openstaan. Zorg ervoor dat alle facturen voldaan zijn voordat je het domein van houder wijzigt. Zie indien nodig het artikel over het betalen van openstaande facturen.
 • Het domein mag niet zijn opgezegd. Indien er een opzegging is aangevraagd voor het betreffende domein dan dient deze opzegging eerst ongedaan gemaakt te worden. Zie indien nodig het artikel over het ongedaan maken van een opzegging.

Let op:

Bij het overzetten van de website is deze kort onbereikbaar. Ook is er een kleine kans dat er iets mis gaat wat handmatig door ons gecorrigeerd moet worden. Houdt dus altijd rekening met enige downtime, en voer de houderwijziging ’s ochtends uit als de website onmisbaar is voor je bedrijf. Op die manier heeft onze helpdesk de rest van de dag beschikbaar om eventuele problemen te verhelpen.


Wat heb je nodig?

 • Voor het overdragen van een domein naar een bestaand mijndomein.nl klant/account:
  • Het e-mailadres van de mijndomein.nl account waaraan het domein overgedragen wordt.
 • Voor het overdragen van een domein naar een nieuwe mijndomein.nl klant/account:
  • Een geldig e-mailadres van de nieuwe houder dat nog niet in gebruik is voor een ander Mijndomein.nl account.

Instructie

Stappen

 1. Login op https://www.mijndomein.nl
 2. Druk op “Mijn producten” daarna op “Instellingen” naast de domeinnaam en dan op “Houder wijzigen“.
 3. Er verschijnen nu 2 opties:
  1. “Mijndomein account” Als je het domein over wilt zetten naar een bestaand Mijndomein.nl klant/account dan kies je voor deze optie
  2. “Nieuw account” Als je het domein over wilt zetten naar een nieuw Mijndomein.nl klant/account dan kies je voor deze optie

   Als jij deze opties niet ziet dan beschik je over een reseller-account en dien je contact op te nemen met onze helpdesk.

 4. Vul vervolgens het e-mailadres in van het nieuwe Mijndomein.nl- klant/account. Als je het domein over wilt zetten naar een nieuw Mijndomein.nl klant/account dan mag dit e-mailadres nog niet in gebruik zijn voor een andere Mijndomein.nl account. Vervolgens klik je op “verder”
 5. Selecteer in het volgende scherm de domeinen die je over wilt dragen aan de nieuwe houder en klik hierna op de knop “geselecteerde domeinen overzetten”
 6. Controleer nu de gegevens. Als deze correct zijn vink de checkbox dan aan en klik op “houderwijziging doorvoeren”
 7. Naar zowel het e-mailadres van de oude als nieuwe houder wordt een bevestigingsbericht verstuurd. Via de link in dit bericht dient de houderwijziging bevestigd te worden. Let op! Voor het bevestigen dien je eerst uit te loggen uit je Mijndomein account! In het bevestigingsbericht die naar de oude houder is verstuurd staat een transactiecode vermeld. De oude houder dient deze transactiecode door te geven aan de nieuwe houder.
  De nieuwe houder dient de transactiecode in te voeren na het aanklikken van de bevestigingslink.
 8. Als de houderwijziging op beide e-mailadressen is bevestigd dan zal het (afhankelijk van het aantal over te zetten domeinen) ongeveer twee uur duren voordat de domeinen zijn overgezet. Zowel de oude als de nieuwe houder krijgen een e-mailbericht toegestuurd als de houderwijziging is afgerond.

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media