Het onderhouden van je website

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Wij zien bij veel van onze klanten dat zij het CMS (inhoudbeheersysteem) van hun website niet bijwerken. Website onderhoud is bij veel bedrijven en personen met een website iets dat vaak vergeten wordt. Website-eigenaren of -beheerders hebben vaak niet in de gaten welke gevolgen het niet updaten van een website of webwinkel kan hebben. Wij geven hier uitleg over de gevolgen en de aandachtspunten waar je rekening mee moet houden voorafgaand en tijdens het onderhoud.

Waarom je website altijd up-to-date houden?

Veruit de belangrijkste reden om website onderhoud uit te voeren is veiligheid. Hackers en spammers weten regelmatig nieuwe gaten te vinden in de software van plugins of CMS-systemen. Deze gaten worden meestal op kort termijn gerepareerd door de ontwikkelaars van het CMS en de plugins, maar dienen met updates doorgevoerd te worden in je eigen website. Zo beperk je zelf de kans dat je website offline gaat door een virus, hack of dat er ongewenste reclame wordt geïnstalleerd waarmee je bezoekers lastig gevallen worden.

Een tweede reden is de toevoeging van nieuwe functies. Veel updates van het CMS of plugins zorgen voor de verbetering of uitbreiding van functies die jij als beheerder of als bezoekers kunt gebruiken. Van snelheidsverbeteringen aan je website tot eenvoudigere navigatie, waardoor je bezoekers en jij als beheerder de website prettiger ervaart. Updates van het systeem pakken in bijna alle gevallen alleen maar beter uit.

Aandachtspunten website onderhoud

Automatisch updates doorvoeren is makkelijk, maar pakt in bepaalde gevallen zeer verkeerd uit. Hieronder enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden wanneer je website of webwinkel onderhoud uitvoert.

  • Maak altijd eerst een back-up wanneer je zelf een grote update doorvoert.
  • Heb je maatwerk in jouw website? Een update kan ervoor zorgen dat aanpassingen aan website-onderdelen en maatwerk kapot gaan en niet meer goed zullen functioneren. Maak in dit geval dus ook altijd eerst een back-up.
  • Voer je updates door? Houd er rekening mee dat je dit niet tijdens piekuren doet wanneer je veel bezoekers op je website of webwinkel hebt. Je website kan namelijk korte tijd niet of slecht bereikbaar zijn of niet goed functioneren. Plan website onderhoud dus in de daluren.
  • Sommige plugins worden ineens compleet herschreven door de ontwikkelaars en zijn hierna meestal anders opgebouwd. Het kan hierdoor voorkomen dat bijvoorbeeld jouw shopsysteem of fotoalbum zijn opmaak kwijt is of niet meer samenwerkt met andere onderdelen van je website. Houd hier rekening mee. In de meeste gevallen wordt dit vooraf door de ontwikkelaar aangegeven.

Website onderhoud uitbesteden

Bang dat je iets verkeerd doet en jouw website of webwinkel sloopt door een update? Laat je onderhoud dan uitvoeren door de internetspecialisten van Mull2media. Wij helpen je graag bij het website of webwinkel onderhoud. Wij bieden naast eenmalig onderhoud ook diverse serviceplannen aan, waarmee wij jouw website of webwinkel periodiek onderhouden, voorzien van de laatste updates, 24/7 monitoren en voorzien van spam en viruscontrole. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Website onderhoud

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media