Is jouw webwinkel klaar voor het nieuwe btw-tarief van 9%?

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Vanaf 1 januari 2019 is het lage btw-tarief van producten en diensten verhoogd van 6% naar 9%. Onder meer ondernemers in de horeca-, food-, kunst- en boekenbranche hebben te maken met de stijging. Het nieuwe tarief heeft mede impact op de administratie, facturatie en prijzen van goederen en diensten.

Pas jouw tarieven aan

Levert jouw bedrijf producten of diensten die onder het lage btw-tarief vallen? Dan zul je vanaf nu dus 9% btw over deze zaken moeten gaan betalen. Dat is iets om rekening mee te houden bij het bepalen van jouw prijzen. Daarbij is het ook belangrijk dat je de tarieven in jouw webwinkel aanpast. Binnen jouw webshop zul je dus aanpassingen moeten gaan maken waardoor het nieuwe btw-tarief automatisch wordt doorgerekend.

Wij kunnen je helpen

De btw-verhoging wordt niet automatisch verwerkt binnen jouw webwinkel en moet dus handmatig worden doorgevoerd. Heb je een WooCommerce webshop? Dan kun je de nieuwe btw-percentages gewoon zelf in de software instellen. Vind je het fijner dat wij je hierbij helpen? Dat kan natuurlijk ook. Onze specialisten staan altijd voor je klaar. Neem contact op voor hulp en/of vragen en opmerkingen.

Is jouw webwinkel klaar voor het nieuwe btw tarief?

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media