Is jouw website volgend jaar nog wél veilig?

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Er is een grote verandering op komst binnen Google Chrome. Google gaat namelijk in 2017 verder met het plan om het gebruik van HTTP-sites te ontmoedigen. Zij gaan binnen de browser websites die niet zijn overgestapt naar HTTPS, als onveilig markeren.

Wat wijzigt er precies?

Vanaf januari geeft Google Chrome een melding in de adresbalk voor een website die persoonsgegevens, wachtwoorden of creditcard-gegevens verwerkt. Naast het www-adres in de adresbalk komt er ‘onveilig’ te staan. Dat is echter pas het begin, want later zullen de meldingen nadrukkelijker aanwezig zijn.

is-jouw-website-nog-wel-veiligOp deze manier zullen bezoekers die naar jouw website surfen (en indien je geen SSL hebt) het woord ‘Onveilig’ naast jouw website-adres zien staan. Op den duur zal Google op alle HTTP-pagina’s een rood driehoekig icoontje tonen. Dat wordt nu al weergegeven bij HTTPS-pagina’s die niet juist beveiligd zijn.

Waarom wil Google dit?

Google wil het gebruik van SSL-certificaten stimuleren zodat dit gaat leiden tot een veiliger internet. Zo nemen ze het gebruik van HTTPS op de hele website al mee als rankingfactor in de zoekresultaten van de zoekmachine. Daarnaast nemen ze het voortouw in het ontmoedigen van het gebruik van oude certificaten.

Volgens Google is mede dankzij deze maatregelen een flink deel van het internetverkeer overgegaan naar HTTPS en neemt het gebruik van HTTPS continu toe. Google Chrome is wereldwijd verreweg de meest gebruikte webbrowser en meer dan de helft van de desktop Chrome bezoeken gaan al over HTTPS. De bedoeling is dat HTTPS in de toekomst de standaard is.

Meer weten?

wat-is-sslWil je meer weten over SSL en het nut van SSL-certificaten? Bekijk dan deze blog op onze website. Weet je niet welk SSL-certificaat het beste is voor jouw website of wil je advies ontvangen over SSL? Neem dan contact met ons op.

Tijdelijke SSL actie!

Het standaard SSL-certificaat voor 1 domein is nu tijdelijk in prijs verlaagd van €22,50 voor €17,50*.

Direct SSL-certificaat bestellen

* Actie loopt tot 31 december 2016. Het eerste jaar €17,50 daarna €22,50. Prijzen zijn excl. BTW.

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media