Naar Mull2media toe verhuizen

Breng je merk tot leven

 • Creëer herkenning van je merk of onderneming
 • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
 • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Als je over wil stappen van domeinnaam provider dan heet dit een “verhuizing”. Om jouw domeinnaam naar Mijndomein toe te verhuizen heb je de “verhuiscode” van de domeinnaam nodig. Dit is een geheime code die door de domeinnaam-provider alleen afgegeven wordt aan de huidige eigenaar van de domeinnaam.

Hoewel een verhuizing bij elke provider in grote lijnen hetzelfde verloopt, kan het toch goed zijn om contact op te nemen met je huidige provider. Mogelijk moet je bijvoorbeeld na verhuizing de domeinnaam opzeggen bij de oude provider.

Verhuizing naar Mijndomein aanvragen
Om je domein naar Mijndomein te verhuizen kan je deze stappen volgen:

 • Vraag de verhuiscode op bij je oude provider
 • Maak een kopie van alle data (o.a. website en e-mails) bij je oude provider of vraag naar onze overstapservice
 • Vraag de verhuizing aan via de Mijndomein website, ga hiervoor naar
  https://www.mijndomein.nl/domeinnaam-checken

  • Voer je volledige domeinnaam inclusief extensie (.nl / .com) in
  • Voor jouw domeinnaam zal “bezet” staan. Zet de muis op deze knop en klik.
  • Voer de verhuiscode in en klik op “verhuis nu” of “verhuis later” Als je voor “verhuis later” kiest dan kan je eerst de domeinnaam configureren en alle data overzetten. zodat alles klaar is voordat de verhuizing gestart wordt.
  • Volg verder de stappen die je te zien krijgt om je aanvraag af te ronden.
 • Zodra je aanvraag verwerkt is ontvang je per email bericht. Je kan nu de data waarvan je eerder een kopie hebt gemaakt uploaden naar het Mijndomein platform.
 • Als de data op ons platform staat kan de daadwerkelijke verhuizing gedaan worden van de domeinnaam. Deze verhuizing kan je niet zelf activeren, als je ons een bericht stuurt kunnen wij de verhuizing voor je activeren.

Als je kiest voor de optie “verhuis later” zie je in de omgeving van “Mijn account” achter de te verhuizen domeinnaam de tekst “Probleem domeinregistratie” staan. In deze situatie is dat juist, dit heeft te maken met de optie “verhuis later”.


Belangrijk!
Zorg ervoor dat je de verhuiscode bij de hand hebt voordat je de verhuizing aanvraagt. Als je niet direct de juiste verhuiscode invoert zal het langer duren voordat de verhuizing verwerkt is.

Houd er rekening mee dat bij het verhuizen van je domein je e-mail en website niet automatisch meeverhuisd wordt. Je zal deze data zelf over moeten zetten naar ons platform.

Let op!
Een aantal extensies (bijvoorbeeld .com, .amsterdam, .org etc…) houden een 60 dagen ’transferlock’ op de domeinnaam. Dit betekent dat de domeinnaam pas 60 dagen na registratie overgezet mag worden naar een andere registrar. Er zijn uiteraard ook extensies waarvoor dit niet zo is. Onzeker over de extensie? Neem contact op met onze helpdesk.

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media