SSL en de wettelijke eisen

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Wat zijn de wettelijke eisen voor online beveiliging?

Volgens de Nederlandse wet is het verplicht om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Dit om internetfraude en andere e-criminaliteit zoveel mogelijk te voorkomen. De Nederlandse overheid erkent dit probleem en daarom adviseert het College Bescherming Persoonsgegevens gebruik te maken van een SSL Certificaat.

In de Wet Bescherming Persoonsgegevens staat:

“De verantwoordelijke legt passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Deze maatregelen garanderen, rekening houdend met de stand van de techniek en de kosten van de tenuitvoerlegging, een passend beveiligingsniveau gelet op de risico’s die de verwerking en de aard van te beschermen gegevens met zich meebrengen”


Welk risico lopen mijn klanten wanneer ik geen SSL certificaat gebruik voor mijn website?

Als jouw website geen SSL certificaat gebruikt dan worden alle gegevens, inclusief  persoonsgegevens, onbeveiligd verstuurd over het internet. Stel dat er verkeer onderschept wordt dan kunnen deze persoonsgegevens uitlekken. Hierdoor kan bijvoorbeeld identiteitsdiefstal plaatsvinden.


Welk risico loop ik als eigenaar van de website wanneer ik geen SSL certificaat  gebruik op mijn website?

Als jouw website geen SSL certificaat gebruikt dan worden alle gegevens, inclusief  persoonsgegevens, onbeveiligd verstuurd over het internet. Wettelijk gezien dient jouw website aan bepaalde eisen te voldoen als je werkt met persoonsgegevens. Als bezoekers van jouw website een account kunnen aanmaken en dienen in te loggen, dan is een SSL certificaat al gewenst. Google beloont websites met een SSL certificaat door deze hoger te ranken.

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media