Van Mull2Media weg verhuizen

Breng je merk tot leven

 • Creëer herkenning van je merk of onderneming
 • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
 • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Om je domeinnaam te verhuizen naar een andere domeinnaam provider heb je een “autorisatiecode” nodig. De verhuiscode wordt alleen gegeven aan de bij Mijndomein bekende eigenaar.

Raadpleeg de helpdesk van de domeinnaam provider als je vragen hebt over hoe de verhuisprocedure bij hen in gang gezet kan worden.

Autorisatie code/token aanvragen.

 1. Log in op het mijndomein.nl account, zie indien nodig: Inloggen.
 2. Selecteer het domein die je wilt verhuizen.
  Kies daarna in het “Dashboard” t.h.v. “Domeinnaam” op “Instellingen“.
 3. Klik vervolgens op de knop “Verstuur autorisatiecode/token“.
 4. Je ontvangt een e-mail bericht met daarin de autorisatie code/token voor dit domein op het e-mailadres welke is ingevuld in je account.

Zodra alle stappen correct zijn gevolgd en het verhuisproces gestart is volgt er een proces welke afhankelijk is van de extensie. Extensies zoals .NL, .EU, .BE, .DE, .AMSTERDAM en .FRL worden direct overgezet na het invullen van de juiste autorisatiecodes. Voor andere extensies kan dit 5 werkdagen in beslag nemen.

Opzeggen van de domeinnaam
Bij het verhuizen van je domeinnaam stopt automatisch je abonnement bij mijndomein.nl. Het is daarom niet nodig om je domeinnaam inclusief je bijbehorende pakket op te zeggen als je gaat verhuizen.


Belangrijk!

 • Houd er rekening mee dat bij het verhuizen geenwebsite bestanden of databases, e-mailadressen en e-mailboxen overzet worden. Je moet dus deze data zelf overzetten naar de nieuwe provider.
 • Wil je de website meenemen naar je nieuwe webhosting-provider? Zorg er dan voor dat je alvast hebt kunnen testen met een werkende back-up. Dit om er voor te zorgen dat de down-time van je website wordt beperkt tot een minimum. Mocht je na het verhuizen nog email, bestanden of databases over moeten zetten dan kan je contact opnemen met de helpdesk.
 • Zorg ervoor dat je de autorisatie code/token bij de hand hebt voordat je de verhuizing aanvraagt.

Let op!
Een aantal extensies hanteren een 60 dagen wachttijd. Deze 60 dagen houden in dat de domeinnaam in de eerste 60 dagen na registratie nog niet verhuisd mag worden. Pas na 60 dagen wordt de domeinnaam door de registrar vrijgegeven. Omdat dit buiten ons ligt kunnen wij hier geen uitzondering in maken.

Er kan ook een 60 dagen wachttijd zijn wegens het wijzigen van je gebruikersnaam in je account voorafgaand aan de verhuizing. Lees hier meer: Domein verhuizen na wijziging gebruikersnaam

Verhuizing stopzetten?
Een verhuizing welke al in gang is gezet kan niet zomaar gestopt worden. Neem hiervoor altijd contact op met de helpdesk en lever de onderstaande informatie mee zodat zij je hiermee van dienst kunnen zijn.

 • Welk domeinnaam betreft het?
 • Wanneer is de verhuizing aangevraagd en doorgevoerd?
 • Waar is het domein naartoe verhuisd?

Is een domeinnaam eenmaal overgezet? Dan is het niet meer mogelijk om de verhuizing te annuleren. Alleen terug verhuizen is dan nog mogelijk.

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media