Waarom jouw website mobielvriendelijk moet zijn

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Is jouw website nog niet mobielvriendelijk? Dan wordt het tijd dat je daar iets aan gaat doen. Google straft je namelijk als dit niet zo is. Hoe dat zit? Hieronder geven we een uitleg.

Website moet geoptimaliseerd zijn

Je website is niet gelijk mobielvriendelijk als deze te lezen is op een smartphone. Google verstaat namelijk onder mobielvriendelijke websites, dat deze sites geoptimaliseerd zijn voor smartphones en tablets. Je website moet dus responsive zijn. Maar niet alleen dat, de content en de hoeveelheid data moeten ook goed zijn.

Je kunt (potentiële) bezoekers verliezen

Als je website niet geoptimaliseerd is voor mobiel, kan het bezoekersaantal afnemen. Google geeft nu de voorkeur aan mobiel geoptimaliseerde websites in mobiele zoekresultaten. Je kunt potentiële klanten die zoeken op een mobiel apparaat verliezen, want jouw site verschijnt niet in de zoekresultaten en sites die zijn geoptimaliseerd wel.

Mobielvriendelijkheid als rankingsfactor

Google heeft al in het voorjaar de mobielvriendelijkheid toegevoegd als belangrijke rankingsfactor. Het weegt dus mee bij de beoordeling (het algoritme) of een pagina verschijnt in de zoekresultaten. Dit betekent echter niet dat je met alleen een mobielvriendelijke website beter gaat ranken in de mobiele zoekresultaten. De content en zoekmachine optimalisatie spelen ook een rol.

Maak je website mobielvriendelijker

Je kunt er dus echt niet meer omheen: je website móet mobielvriendelijk zijn. Je website ontwerp moet zich dus aanpassen aan de grootte van het gebruikte apparaat. Dat betekent dus ook voor op de kleinere schermen. Alle content moet goed gelezen kunnen worden, alles moet duidelijk klikbaar zijn en de site moet goed te navigeren zijn.

Onderneem direct actie

Is jouw website nog niet mobielvriendelijk en heb je hier hulp bij nodig? Dan kunnen de website ontwikkelaars van Mull2media je helpen. Wij hebben veel ervaring in het bouwen van responsive websites en geven je een passend advies over hoe je jouw vindbaarheid bij de zoekmachines (Google) kunt verbeteren. Neem direct contact op voor de mogelijkheden.

google-mobielvriendelijk-862x431

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media