Wat is Google Ads?

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Google Ads (voorheen Google AdWords) is het advertentieprogramma van Google. In dit online programma kun je advertentieteksten instellen en bieden op woorden waar gebruikers van de zoekmachine op zoeken. Zo adverteer je dus alleen wanneer iemand actief op zoek is naar informatie of bijvoorbeeld een product. Hierdoor is adverteren via Google Ads vaak interessanter dan adverteren in een krant of op tv.

Hoe werkt het?

De advertenties worden getoond bovenaan de niet-betaalde (‘organische’) zoekresultaten. Omdat de Ads advertenties lijken op een normaal zoekresultaat wordt hier ook vaak naar gekeken door de gebruikers van Google. Bovenaan staan maximaal 4 resultaten met de melding Adv. in het groen/wit. Dit zijn de Ads resultaten. Betaalde resultaten wordt ook wel CPC, of Cost per Click genoemd, omdat je betaalt per klik. Aan de rechterkant staan resultaten uit Google Shopping.

Sneller zichtbaar

Het voordeel van Adss is dat je veel sneller zichtbaar bent, als je mee kunt gaan met het benodigde bod op de zoekterm. Wil je meer weten? Of wil je graag een passend Google Ads advies om hoog te scoren? Neem dan contact op. We helpen je graag verder.

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media