De twee snuffel-stage-dagen zijn voorbij gevlogen voor Elin

Geschreven door:
Roxanne is werkzaam bij Mull2media
Roxanne

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Deze week hebben we tijd vrij gemaakt voor onze stagiaire Elin! Een 15-jarige meid en derdejaars leerling havo (tweetalig!!!) van het Panora Lyceum in Doetinchem. Het ontvangen van leerlingen voor een oriënterende snuffelstage is, zowel voor de leerling als voor ons, een waardevolle ervaring. In twee dagen tijd heeft Elin zich georiënteerd op mogelijke carriérepaden en kreeg ze een uniek kijkje in het werkende leven. Een ontdekkingstocht naar welke vaardigheden en interesses je nodig hebt als reclamemaker. En we kunnen je zeggen dat we haar flink aan het werk hebben gezet! Kijk maar.

Kennismaken met ons bedrijf en zelf aan de slag

We zijn de stage gestart met een korte introductie en rondleiding door het bedrijf om te laten zien wie we zijn en wat we doen. Kennismaken met collega’s en heel wat informatie om te verwerken. Dus na zo’n informatieve ochtend is het fijn om de handen uit de mouwen te steken en zelf aan de slag te gaan. Elin schreef met behulp van AI, onze eigen website en informatie van onze specialisten een kennisbank artikel over spandoeken. Benieuwd naar het resultaat? Je leest hier meer over de 5 momenten waarop je een spandoek in kan zetten.

Meekijken op de verschillende afdelingen

De tweede dag staat in het teken van meekijken in de verschillende functies en werkzaamheden. Het was mooi om te zien hoe Elin meedraaide bij de jongens van de productie en zelfs mocht helpen bij het snijden van stickerfolies. Ze schoof haar bureaustoel aan bij collega’s van webdesign en vormgeving en ging op pad met onze contentmarketeers om beeldmateriaal te schieten van afgeronde projecten. Proeven van zoveel mogelijk afdelingen, zodat ze een beter beeld krijgt van de werkzaamheden. Maar we hopen ook dat Elin hierdoor beter haar profielkeuze kan maken.

“Dit is voor mij de eerste kennismaking met een creatief bedrijf, dus interessant, leerzaam en bijzonder om mee te mogen kijken.”

Interesses verkennen en een waardevolle ervaring

Het is duidelijk dat Elin een gemotiveerde leerling is, nog ietwat onwennig in een organisatie. Maar we moeten toegeven, meewerken in een bedrijf is toch net even anders dan in de schoolbanken zitten. Ze heeft zeker laten blijken dat ze haar interesses en vaardigheden in het creatieve werkveld wil verkennen. Want ze gaf aan dat naast vormgeving, ook webdesign haar aandacht heeft getrokken. En wat een geluk dat het Panora Lyceum in het vierde leerjaar al multimedia en vormgeving aanbiedt als keuzevak. Elin, we hopen dat je jouw snuffelstage als waardevol hebt ervaren en we wensen je veel succes met je verdere ontwikkeling in de toekomst!

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media