Hoe breng je de vormgeving van jouw magazine naar een hoger niveau?

Geschreven door:
Inge is werkzaam bij Mull2media
Inge

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Wij geloven in de kracht van een gedrukt magazine. Een personeelsblad, clubblad of klantenmagazine is namelijk een perfect reclamemiddel om de relatie met jouw medewerkers, leden of klanten te versterken. Het biedt ruimte voor interessante onderwerpen en goede verhalen. Het is dé manier om jouw doelgroep te bereiken. Wil je ook een magazine laten vormgeven en drukken? Wellicht heb je al ideeën over de inhoud, maar hoe zit het met de vormgeving ervan? Het is natuurlijk wel belangrijk om jouw boodschap op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren. Daarom geef ik je graag wat tips om de vormgeving van jouw magazine naar een hoger niveau te tillen!

5 Tips voor de vormgeving van jouw magazine

Het creëren van een visuele identiteit voor een magazine is essentieel. Denk hierbij aan verschillende herkenbare elementen als kleur, typografie, afbeeldingen en lay-out. Laat jouw magazine helemaal aansluiten bij de huisstijl van jouw organisatie. Ik geef je graag enkele tips voor een goede grafische vormgeving.

  1. Werk met een professionele vormgever

Hij of zij kan helpen om een unieke en opvallende vormgeving voor je magazine te ontwikkelen. Van een goede vormgever mag je verwachten dat jouw magazine er professioneler en meer doordacht uitziet.

  1. Gebruik hoogwaardige afbeeldingen

Het gebruik van hoogwaardige afbeeldingen vergroot de visuele aantrekkingskracht van jouw magazine. Wil je de kwaliteit verhogen van jouw magazine verbeteren, dan is dit een van de onderdelen waar je snel op kan scoren. Wij adviseren om een professionele fotograaf in te huren voor het maken van jouw beeldmateriaal.

  1. Experimenteer met lettertypen

Het gebruik van verschillende lettertypen helpt om de visuele aantrekkingskracht te vergroten en om de leesbaarheid te verbeteren. Probeer verschillende lettertypen uit om te kijken welke het beste bij de stijl van het magazine past. Maar let er op dat het nog wel herkenbaar blijft en aansluit bij je huisstijl.

  1. Creëer een consistente visuele identiteit

Door een consistente visuele identiteit te creëren voor het magazine, zorg je voor samenhang en professionaliteit. Kies voor een kleurenpalet of gebruik consistent bepaalde grafische elementen.

  1. Zorg voor een goede balans tussen tekst en afbeeldingen

Zorg dat er een goede balans is tussen tekst en afbeeldingen. Overweeg om meer afbeeldingen toe te voegen om de visuele aantrekkingskracht te vergroten en om de tekst in kleinere stukjes op te delen, zodat het gemakkelijker te lezen is.

Meer info

Til jouw magazine naar een hoger niveau met deze tips. Heb je daar nog wat hulp bij nodig? Of wil je aanvullende informatie over de visuele uitingen voor jouw organisatie? Ik vertel je graag meer over onze grafische vormgeving. Maak vrijblijvend een afspraak door een mail te sturen met al je vragen en wensen. Of pak de telefoon en bel naar 0314 – 36 15 16. Tot snel!

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media