Waarom jij een goede huisstijl nodig hebt

Breng je merk tot leven

 • Creëer herkenning van je merk of onderneming
 • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
 • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Een huisstijl wordt ook wel je bedrijfsidentiteit genoemd en is een voorgeschreven geheel van opmaak, waardoor mensen jouw onderneming kunnen herkennen. Denk aan vormgeving, kleur, logo en lettertype. Ontdek waarom ook jij een goede huisstijl nodig hebt.

Jouw huisstijl

Een huisstijl is dus je visuele identiteit. In de huisstijl wordt je identiteit uitgelegd, hoe jij graag wilt dat mensen jouw bedrijf zien. De huisstijl kan op veel verschillende communicatiemiddelen worden gebruikt. Niet alleen op jouw website maar ook op bijvoorbeeld je visitekaartjes, flyer, briefpapier, enveloppen, brochures en beletteringen, maar ook bij gevelreclame, spandoeken en vlaggen.

Huisstijl ontwikkeling

Door middel van een consistent huisstijlgebruik kan je dus je bedrijfsimago opbouwen bij je bestaanden en potentiële klanten. Tevens onderscheid je je van andere bedrijven die in dezelfde branche opereren en word je een herkenbare speler binnen de branche. Een goede huisstijl wekt professionaliteit en vertrouwen op bij jouw specifieke doelgroep. Uiteraard helpen onze professionals jou hierbij.

Huisstijl elementen

Een huisstijl bestaat uit verschillende elementen:
 • Woordmerk
  Hierbij wordt alleen gebruikt maakt van woorden in de naam.
 • Beeldmerk
  Dit is het symbool dat verwijst naar de activiteiten of specifieke kenmerken van jouw bedrijf.
 • Typografie
  Dit is het lettertype dat gebruikt wordt. Hiermee kan een onderneming een bepaald element benadrukken, zoals zakelijkheid.
 • Kleur
  Voor kleuren geldt hetzelfde als voor typografie. Iedere kleur heeft een bepaalde betekenis en kan een bepaalt element benadrukken.
 • Kenmerkende vormen
  Dit zijn vormen die verwijzen naar activiteiten of kenmerken van het bedrijf, welke zorgen voor herkenbaarheid.

Bewaking huisstijl

Belangrijk is de bewaking van de huisstijl binnen de organisatie. In het huisstijlhandboek, ook wel brandmanual genoemd, wordt aangegeven welke kleuren, lettertypes en lettergroottes wanneer gebruikt mogen worden. Dit zorgt er voor dat er een consistent beeld ontstaat en de huisstijl uniform toegepast wordt. Dit leidt ertoe dat de uitstraling van de organisatie maximaal uitgedragen en onderstreept wordt.

Jarenlange ervaring

Mull2media ontwikkelt al jaren huisstijlen, compleet naar de eisen en wensen van de klant. Bij ons heb je betaalbare huisstijlen, maar met behoud van service en kwaliteit. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact, goede opmaak en eindcontrole. Daarom komen wij altijd met een goed advies, een doordacht ontwerp en heldere communicatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Huisstijl ontwikkeling voor SDC door Mull2media
Huisstijl ontwikkeling voor Samen Zorgt door Mull2media

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media