4 tips voor het technisch optimaliseren van jouw website

Geschreven door:
Rick is werkzaam bij Mull2media
Rick

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Bij het starten van een eigen website wil je natuurlijk dat jouw online omgeving er goed uitziet. Webdesign is een belangrijk onderdeel hierin, maar het draait natuurlijk niet alleen om het uiterlijk. De technische kant van een website is minstens zo belangrijk, zodat deze staat als een huis. In dit artikel neem ik je mee in de vier belangrijkste technische vereisten voor jouw website. Dit hoef je natuurlijk niet zelf te regelen, dat doen wij voor je. Maar wel zo fijn om te weten waar wij over praten als we het hebben over een responsive design, laadtijd, beveiliging en het verbeteren van de gebruikerservaring. Lees maar snel verder…

Responsive design op elk apparaat

Bekijken bezoekers jouw website vanaf een desktop, tablet of smartphone? Wij kunnen je verklappen dat het vaak een combinatie is van de genoemde apparaten. Daarom wil je dat jouw website op elk apparaat goed getoond wordt. Met een responsive design past het schermformaat zich per apparaat aan. Het voordeel hiervan is dat de website er goed uitziet en eenvoudig te bedienen is ongeacht de grootte van het scherm. Ook wordt de gebruikerservaring verbeterd, omdat de gebruiker niet hoeft te scrollen of te zoomen om informatie te bekijken.

Zorg voor een snelle laadtijd

Om de gebruikerservaring nog verder te verbeteren wil je dat je website zo snel mogelijk geladen is. Een snelle website verhoogt de ranking in de zoekmachine en trekt meer bezoekers naar je website. Hoe je die laadtijd verbetert?

  • Verminder de bestandsgrootte van afbeeldingen en andere mediabestanden
  • Verminder het aantal scripts en CSS-bestanden. Hiervoor moet je goed weten hoe CSS-bestanden en scripts met elkaar samenwerken. Overbodige bestanden worden verwijderd of bestanden worden samengevoegd. Je mag van onze webdesigners verwachten dat ze deze kennis in huis hebben!
  • Maak gebruik van caching. Dit is een techniek waarbij de inhoud van een website wordt opgeslagen op een server, zodat de informatie sneller kan worden geladen. Elke keer dat een gebruiker van jouw website een pagina bezoekt, worden de opgeslagen gegevens gebruikt om de pagina te laden. Doordat alle gegevens al bekend zijn, vermindert dit de laadtijd. Klinkt logisch toch?

Beveilig en bescherm je digitale goud

Wanneer je huis in brand staat is het logisch om direct 112 te bellen. Maar wat doe je als jouw website of webshop gehackt wordt? Hopelijk valt de schade mee en kan deze nog herstelt worden.

Om jouw digitale omgeving te beschermen voeren we regelmatig onderhoud uit. We bieden al onze klanten een passend servicepakket aan met maandelijks of zelfs tweewekelijks onderhoud. Afhankelijk van het pakket monitoren we jouw online omgeving en voeren we updates door waar nodig. Zeker bij een open source systeem als WordPress, waar kwetsbaarheden voorkomen, is dit heel belangrijk. Met ons serviceplan sluit je als het ware een verzekering af voor jouw website en/of webshop. Wel zo veilig! Wil je meer informatie hierover? We hebben er een heel artikel over geschreven.

Verbeter de gebruikerservaring

Veel omvattend die gebruikerservaring. Naast de bovengenoemde punten zegt de gebruikerservaring alles over hoe gemakkelijk het is om binnen jouw website te navigeren. Zorg dus voor een heldere menustructuur. Maar denk ook aan duidelijke en relevante buttons, links en makkelijk in te vullen formulieren. En hoe is het gesteld met de inhoud van je website? Denk aan teksten, foto’s en video’s. Zijn deze relevant en nuttig voor de bezoeker? Maak het jouw bezoekers zo comfortabel mogelijk!

Laten we aan de slag gaan!

Als alle bovengenoemde punten goed op elkaar zijn afgestemd zal de gebruiker van jouw website een positieve ervaring hebben. Daar wil jij toch ook voor gaan? Ik help je daar graag bij! Laten we jouw huidige (nieuwe) website eens checken op deze technische punten en kijken waar er winst te behalen valt. Samen aan de slag? Doe me een belletje, mailtje of kom eens bij ons binnenwandelen.

Helpdesk van Mull2media

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media