Hoe je meer volgers op Instagram krijgt

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Instagram wordt als socialmediaplatform steeds groter, en we zien dat ook dat bedrijven steeds actiever worden op dit medium. Zeker wanneer je jongeren wil bereiken, is Instagram een ideale plek om hen met de juiste content aan jouw merk te binden. Maar om jouw volgers van de juiste content te voorzien, moet je natuurlijk wel eerst volgers hebben!

Tips voor meer volgers op Instagram

We geven je graag tips om meer volgers te krijgen op Instagram, zodat jij anno 2019 het bereik kunt genereren dat jouw merk tot een hoger niveau kan tillen.

Tip 1: vul je beschrijving in

Een goed profiel begint met een goed verhaal! Gebruik daarom je bio goed. Via hier kunnen mensen in één oogopslag zien wie je bent en waar je voor staat, voordat ze door je content heen scrollen. Vul een relevante link in (die verwijst naar jouw website, of naar een locatie waarnaar je verwijst in je laatste post), zorg voor een pakkende biografie en vul je profielgegevens zo compleet mogelijk in. Niet alleen geeft dit een mooi beeld van jou of je bedrijf, ook staat dit een stuk professioneler dan wanneer je jouw bio leeg laat.

Tip 2: gebruik relevante hashtags

Instagram is een paradijs voor hashtags. Door uit te zoeken welke hashtags relevant en veelgebruikt zijn rond het onderwerp waarover je post, kun je mensen naar jouw account trekken die deze hashtags bijvoorbeeld volgen. Een handige tool hiervoor, is dat Instagram bij het intypen van de hashtag (op de mobiel) aangeeft hoe vaak deze hashtag eerder gebruikt is. Hieronder verschijnen zelfs suggesties, op volgorde van veelgebruikte hashtags.
Wanneer jouw content vervolgens aanspreekt, zal het gebruiken van de juiste hashtags zeker voor meer volgers op Instagram zorgen!

Tip 3: zorg voor interactie

Interactie is essentieel bij het bereiken van jouw (potentiële) volgers. Wil je meer volgers op Instagram, zorg er dan voor dat ze zich betrokken voelen. Voorbeelden van hoe je interactie kunt genereren zijn:
• Reageer op de berichten van je volgers op
• Spoor aan tot taggen (“Tag iemand die…”)
• Deel relevante content van (potentiële) volgers
• Gebruik interactieve stickers in je verhaal

Tip 4: plaats herkenbare en realistische content

Overgephotoshopte beelden, een overdreven levensstijl en onrealistische content zal niemand aanspreken, tenzij het satire betreft. Zorg ervoor dat mensen zich herkennen in de beelden die je deelt, of zich erin willen herkennen. Door content te delen die zo dicht mogelijk bij jouw doelgroep staat. Instagrammers zullen je alleen gaan volgen wanneer ze het idee hebben dat jouw content echt is en zich herkennen in of geïnspireerd voelen door wat jij deelt.

Tip 5: voer jouw huisstijl door

We weten dat het lastig kan zijn, maar het is belangrijk dat jouw Instagrampagina er als een geheel uitziet. Een wirwar van berichten met compleet verschillende filters ziet er onverzorgd uit en wekt de indruk op dat de pagina niet serieus wordt onderhouden. Zorg er daarom voor dat jouw posts herkenbaar zijn en op elkaar aansluiten. Als jouw merk een sterke huisstijl heeft, verwerk deze dan ook in (een deel van) je berichten. Door dit goed te doen, zal jouw pagina ogen als een pagina waar over na wordt gedacht. En Instagram pagina’s met mooie content worden graag gevolgd!

Meer doen met Instagram?

Wil je, naast het genereren van meer volgers op Instagram, meer doen met dit medium? Wij helpen je graag op het gebied van contentcreatie en social media. Neem gerust contact met ons op en laat je informeren!

Vormgeving Kleurwaaier - Mull2media

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media