Hosting voor beginners: wat je moet weten voor je hosting kiest

Geschreven door:
Floris-Jan is werkzaam bij Mull2media
Floris-Jan

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Om jouw website of webshop online te zetten is het nodig om een hostingpakket af te sluiten. Anders kan jouw website niet ‘in de lucht’. Maar wat is hosting nu eigenlijk? En wat moet je allemaal weten voor je een keuze maakt? Speciaal voor beginners leg ik uit wat het nu allemaal betekent en hoe het één en ander werkt!

Wat is hosting?

Allereerst even de basiskennis: wat is hosting nu eigenlijk? Het is in feite een service die wordt aangeboden door hostingproviders, waarbij ze serverruimtes ter beschikking stellen om een website of applicatie op internet te hosten. Met webhosting wordt je website of webshop opgeslagen op een server die 24 uur per dag, 7 dagen per week online en beschikbaar is voor bezoekers. Dat moet dus goed geregeld zijn.

Wat zijn de mogelijkheden?

Op het gebied van hosting kun je alle kanten uit. Er zijn veel elementen om rekening mee te houden. Zo zijn er verschillende types hosting, zoals shared hosting, VPS-hosting en dedicated hosting. En is er veel variatie qua snelheid, service en natuurlijk ook met betrekking tot de beveiliging. Wat voor jou de beste oplossing is? Daar helpen wij je graag bij. Samen gaan we opzoek naar het juiste pakket, maar we kunnen natuurlijk ook alle zorgen uit handen nemen en de volledige hosting voor je regelen!

Onze voordelen

Indien je de hosting door ons laat regelen, geniet je van vele voordelen.

  • Maatwerk: wij kijken altijd naar een passend pakket voor jouw website of webshop. Geen overbodige functies of extra kosten, maar hosting die echt bij jouw situatie past.
  • Bereikbaarheid: onze webservers worden 24/7 gemonitord om te zorgen dat jouw online omgeving altijd bereikbaar is.
  • Snelheid: onze servers zijn geoptimaliseerd voor (onze) WordPress websites/webshops voor optimale snelheid.
  • Service: de kosten zullen bij kleine online partijen waarschijnlijk wat lager liggen, maar vergeet niet dat je bij ons veel meer service krijgt. Bij ons ben je geen nummertje, heb je geen lange wachttijden en kun je altijd bellen/mailen/appen/binnenlopen. Je komt meteen in contact met degene die jij nodig hebt. Bij noodgevallen ook buiten kantoortijden!
  • Schaalbaarheid: een website of webshop kan groeien (of krimpen). Dit houden wij nauwkeurig in de gaten en zorgen er altijd voor dat het juiste pakket voor jouw website wordt gebruikt. Up- en downgraden wordt altijd in overleg met de klant gedaan.
  • Veiligheid: onze servers zijn goed beveiligd tegen malmware en hacks. Mocht er onverhoopt toch wat gebeuren, dan staan wij in de startblokken om het voor je op te lossen!

Meer weten?

Wil je aan de slag met een eigen website of webshop en heb je aanvullende informatie over hosting nodig? Wil je naar ons overstappen met de huidige hosting? Of moet ik of mijn collega deze hosting voor je regelen? Dat doen wij graag! Wist je dat je dan ook een domeinnaam moet registreren? Ook dat kunnen wij voor je verzorgen. Je bereikt me het beste per mail of door te bellen naar 0314 – 36 15 16!

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media