Waarom de snelheid van een website cruciaal is (en hoe wij dat voor je regelen!)

Geschreven door:
Floris-Jan is werkzaam bij Mull2media
Floris-Jan

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Wist je dat de snelheid van een website cruciaal is? Je herinnert je vast nog wel die keer dat je online ging shoppen, maar het eeuwen duurde voordat de pagina was geladen? Je geduld was al snel op en je dacht: “Laat maar, ik kijk wel ergens anders.” Die irritatie bij langzame websites? Dat willen we voor jouw bezoekers absoluut vermijden. Hier vertellen we je waarom zo’n snelle laadtijd zo belangrijk is en hoe wij dat voor jou regelen.

1. Eerste indrukken tellen. Echt.

Denk aan de eerste indruk als een eerste date. Kom je te laat? Dan is de toon al snel gezet. Zo werkt het ook online. Een trage website voelt als een winkel met een lange rij voor de kassa. Niemand wil wachten, zeker niet online. Maak een vlotte eerste indruk met de snelheid van een website.

2. Google is fan van snelheid.

Weet je waar Google van houdt? De snelheid van een website. Het liefst snel, sneller, snelst! Waarom? Omdat gebruikers dat ook doen. Een vlotte website wordt door Google beloond met een hogere positie in de zoekresultaten. En zeg nou zelf: wie wil er nou niet bovenaan staan?

3. Mobiele gebruikers zijn ongeduldig.

Steeds meer mensen surfen via hun mobiel. Die kleine apparaten hebben niet altijd de snelste verbinding. Hier speelt de snelheid van een website een nog grotere rol. Een geoptimaliseerde website voor mobiel is dus geen luxe, maar een must!

4. Bezoekersgedrag en conversie.

Misschien wel het allerbelangrijkste: de impact van snelheid op het gedrag van je bezoekers. Onderzoek toont aan dat een vertraging van slechts één seconde in de laadtijd al kan leiden tot 7% minder conversies. Stel je voor: je hebt een webshop, en voor elke 100 verkopen die je doet, mis je er 7 omdat je website net iets te traag is. Dat tikt op de lange termijn behoorlijk aan. Snelheid is dus niet alleen prettig voor de gebruikerservaring, maar ook essentieel onderaan de streep.

5. Duurzaamheid en efficiëntie.

Je zou het misschien niet direct verwachten, maar een snellere website is ook duurzamer. Door efficiënter om te gaan met serverresources en data, verminder je de ecologische voetafdruk van je website. In een tijd waarin we allemaal bewuster omgaan met het milieu, is dit een mooie bijkomstigheid. Het optimaliseren van je website is dus niet alleen goed voor je bezoekers en je portemonnee, maar ook voor onze planeet!

Hoe wij je website in de vijfde versnelling zetten

Nu vraag je je natuurlijk af: “Hoe zorgen jullie ervoor dat mijn website zo snel mogelijk is?” Goede vraag! Hier een inkijkje in onze aanpak:

  • Afbeeldingen optimaliseren: We zorgen ervoor dat de plaatjes op je website snel laden, zonder in te leveren op kwaliteit.
  • Code opschonen: Onnodige code? Die gooien we eruit. Wij zorgen voor een schone en gestroomlijnde code waardoor je website vliegensvlug laadt.
  • Caching: Dit is een techniek waarbij we veelgevraagde info opslaan zodat deze niet steeds opnieuw geladen hoeft te worden. Zo kan je website in een flits verschijnen.

De snelheid van een website? Onze zorg!

Dus, wil jij dat je bezoekers blijven hangen, meer kopen en een glimlach op hun gezicht hebben? Dan is een snelle website essentieel. En daar zorgen wij voor. Samen zetten we de turbo aan voor jouw online aanwezigheid! Laten we eens vrijblijvend kennismaken. Bel ons om een afspraak in te plannen of stuur ons een mail met jouw wensen.

Op dit moment nog geen wensen om met je website aan de slag te gaan? Dan vinden we het wel super leuk dat je het hele artikel hebt gelezen. Mogen we je vaker inspireren? Bekijk en volg ons dan op onze socials.

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media