Op zoek naar een webwinkel bouwer? Zoek niet verder!

Geschreven door:
Liza is werkzaam bij Mull2media
Liza

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Ben jij een ZZP’er die graag een eigen webwinkel wil starten maar nog niet zo goed weet hoe? Heb je wat extra informatie nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Als ervaren webwinkel bouwer weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om jouw wensen en behoeften als ondernemer te vertalen naar een professionele en functionele webshop. In deze blog neem ik je mee in het proces van het bouwen van een webwinkel en geef ik je tips en handvatten voor een succesvolle start van jouw eigen online winkel.

Stap 1: Kennismaking en inventarisatie van wensen

Bij Mull2media geloven we in een persoonlijke aanpak. We gaan dan ook altijd eerst om tafel met onze klanten om elkaar te leren kennen en de wensen en behoeften van jou als ondernemer in kaart te brengen. Tijdens deze kennismaking bespreken we onder meer welke producten of diensten je wil aanbieden, wie je doelgroep is en wat je merkidentiteit is. Op basis van deze informatie gaan we aan de slag met het maken van een eerste conceptversie van jouw webwinkel.

Stap 2: Ontwerp en functionaliteiten

Wanneer we een goed beeld hebben van jouw wensen en behoeften, gaan onze webdesigners aan de slag met het ontwerp van jouw webwinkel. Hierbij houden we rekening met het doel van de website, de branding van jouw onderneming en de gebruiksvriendelijkheid voor de klant. We zorgen voor een aantrekkelijk ontwerp dat past bij jouw merk, maar ook voor de juiste functionaliteiten. Denk hierbij aan een zoekfunctie, een winkelmandje, een filteroptie en natuurlijk een veilige betalingsmogelijkheid.

Stap 3: Ontwikkeling en testen

Wanneer het ontwerp van de webwinkel klaar is, gaan we aan de slag met de ontwikkeling van de website. Als echte webwinkel bouwer zorgen we natuurlijk voor een responsive design. Dit houdt in dat jouw webwinkel goed werkt op mobiele telefoons, tablets en desktop computers. We gebruiken hiervoor een Content Management Systeem (CMS) waarmee jij als eigenaar zelf makkelijk en snel aanpassingen kunt maken. Voordat de webwinkel live gaat, testen we de website uitvoerig op gebruiksvriendelijkheid en technische werking.

Stap 4: Live gang en promotie van de webwinkel

Wanneer de webwinkel klaar is en getest is, gaan we over tot de live gang van de website. Hierbij zorgen we dat de website professioneel wordt gehost, waarbij we zorgen voor de juiste beveiliging om bijvoorbeeld hackers buiten de deur te houden. Maar ook na livegang ondersteunen wij jou als webwinkel eigenaar. We adviseren je bijvoorbeeld op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO) en social media marketing om jouw webwinkel tot een succes te maken.

Stap 5: Onderhoud en doorontwikkeling

Een succesvolle webwinkel is nooit af. Het is daarom belangrijk dat je de website blijft onderhouden en doorontwikkelen om ervoor te zorgen dat jouw webwinkel meegaat met de trends en ontwikkelingen in de markt. Ook hiervoor kan je bij ons terecht. Wij bieden ondersteuning en adviseren je over mogelijke optimalisaties aan jouw webwinkel.

Mogen wij jouw webwinkel bouwer worden?

Een webwinkel bouwen doe je niet alleen. Bij Mull2media zorgen we voor een persoonlijke aanpak, waarbij we samen met jou tot een professionele en functionele webwinkel komen. We adviseren je niet alleen tijdens het bouwen van jouw webwinkel, maar ook daarna. Zo helpen we je bijvoorbeeld op het gebied van marketing en zoekmachineoptimalisatie om jouw website tot een succes te maken. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media